Стилни и елегантни с Cluse

Часовникът е едно от най-старите изобретения на човека. Появата му датира от преди повече от 5000 години. В древността египетските жреци познавали часа по появата на определена звезда в съответната десетдневка на месеца. С течение на времето и появата на водните и слънчевите часовници (около 1500 година преди новата ера) става възможно да се определя времето с по-голяма точност. В края на 17 век се правят първите опити да бъдат пуснати в масово производство, но едва през 1816 година започват да се произвеждат масово. Първоначално производството им е било насочено към осигуряването на висококачествени продукти за елита. Така те се превръщат в символ не само на точност, но и на престиж. Целта е била да се изработят по такъв начин, че да се осигури достатъчно ниска цена, за да станат достъпни и за обикновените хора. По това време се разработва и започват да се произвеждат тези навлизащи аксесоари и със сменяеми части. Едва през началото на 70 години на 19 век се появяват и първите работещи образци на ръчните кварцови часовници. Така те стават незаменима част от ежедневието на хората. Били са използвани най-вече от мъжете, които са искали да бъдат делови, но и изискани. Не след дълго с развитието на електрониката и технологиите започват да се създават по-евтини, но и по-изтънчени мъжки аксесоари.

С времето ръчните часовници навлизат все повече в нашия живот. Те са аксесоар, който никога не може да изглежда неуместно. И точно заради това са станали любими не само на мъжете, но и на жените. Разнообразните им форми и цветове ги прави подходящи за всеки един стил. Така многообразието в цветовата гама и дизайн става наложителна за всяка компания, произвеждаща часовници и искаща да се наложи на пазара.

cluse часовници

Холандската фирма "Cluse" e една от най-отличаващите сe в производството на часовници. Тя е основана през април 2013 година, но за кратко време се превръща в една от най-предпочитаните марки сред дамите. Това се дължи не само на изчистените линии, но и на перфектния баланс между формите и стила на всеки един модел. Компанията дава силна заявка с избора си на име и ни подсказва за посоката, в която ще се развива за напред. Името "Cluse" е заимствано от френския град Cluses, който е известен с дългата си история в изработването на елегантни аксесоари. С различните си колекции фирмата ни дава да разберем, че тяхната цел е не само да създават висококачествени продукти, но и да завладеят женските сърца. Защото всяка една дама има нужда  от нещо малко, като часовника, което да придава завършеност на стила ѝ и да я кара да се чувства специална. Точно това прави Cluse. 

Концепция

Една от главните цели на "Cluse" е да създават модерни и качествени часовници за жените от новото хилядолетие. Вдъхновявайки се от минималистичната мода и финните цветове, техните дизайнери се фокусират на простотата. Простотата в смисъл на нещо земно, изтънчено и въпреки това да бъдеш верен на себе си. Да останеш далеч от разсейването на съвременното общество и да се фокусираш над нещата, които са наистина важни в живота. 

елегантни и стилни часовници cluse

Със своите модели фирмата категорично ни доказва, че красотата е навсякъде и изчистените линии в никакъв случай не са обикновени. Идеята им за семпла визия се обединява с тази на уникалността, създавайки часовници от ново поколение. „Сluse” вярват, че техните продукти са точно това, от което се нуждае всяка обичаща себе си жена. Защото всеки аксесоар трябва да подчертава индивидуалността на притежателя си, а не да го изгражда. Точно поради тази причина те избират да създават модели, които са олицетворение на елегантност и минимализъм. Часовници, които са създадени да бъдат част от хората и се вписват в начина им на живот, а не да го променят. Всеки един от техните дизайни извежда на преден план най-доброто от стила на притежателя си и завършва неговия облик. "Сluse" не само показват времето, но подчертават Вашите най-добри моменти и привличат вниманието със своята изтънчена линия. 

Колекции

Колекциите на „Cluse” се състоят от часовници, които се различават по цветове и дизайни. Каишките на сериите са различни, но идеята е една - да бъдат удобни и да прилягат добре на китката на всяка една дама. Те не само показват времето, но са олицетворение на изискан вкус и стил.

маркови часовници cluse

Моделите от серията са красиво съчетание от цветове и текстури. Дизайнерите на "Cluse" са заложили на основната концепция на марката и във всеки един часовник може да се долови идеята за минимализъм. С тях те правят едно красиво изявление, че според тях всяка жена е специална и заслужава най-доброто от живота. Несъмнено всяка дама иска да бъде обичана. „La Boheme” е олицетворение на любовта в нейната най-силна форма. Защото и в музиката, както в изкуството е важно не само таланта, а и чувството, с което пресъздаваш емоциите си.

Часовници cluse

Часовниците от тази колекция са по-малки на размер, но също толкова зашеметяващи като La Boheme. Серията е предназначена за красивите вечери и незабравимите моменти, които остават завинаги в сърцата ни. Моделиерите на "Сluse" остават верни на философията на марката и концепцията за изчистен външен вид. Но тук може да бъде забелязана и една малка подробност - числото 12 е заменено от римската цифра за номера. Този детайл по съвършен начин допълва дизайна и придава бляскавост и стил на часовниците. Наблягайки на илюзията за нещо съдбовно, случващо се в полунощ „Minuit” е интригуваща, оптимистична и разбира се – отново става въпрос за любов.

Коко Шанел е казал: „Модата се променя, но стилът остава.” и „Изчистеността е ключът към истинската елегантност.”. Явно „Cluse” се учат от най-големите в модата, защото посланието им може да бъде открито във всеки един от техните часовници. Те влагат сърцето и душата си в работата си и по този начин създават едно съвършенство, в което се преплитат модата и изисканите линии.


  Интересни факти

Related Products

часовник Cluse CL18401

часовник Cluse CL18401

Елегантен дамски часовник Cluse, с корпус от стомана със златисто PVD покритие. Дисплеят е черен със..

161.10 лв. 179.00 лв. Ex Tax: 161.10 лв.