Skagen - да намериш красота в минимализма

Измерването на времето е тема, която винаги е вълнувала хората през вековете. Часовникът е едно от най-старите изобретения и през годините е претърпял множество подобрения. Целта е била да се направи перфектният аксесоар, който освен да изглежда добре да бъде практичен и функционален. В днешно време технологиите са толкова напреднали, че можем да разберем колко е часа от смартфон, таблет или всяко едно мобилно устройство. Със сигурност обаче, тези новъведения не са способни да заменят ръчните часовници, защото те са аксесоар, с които се сверяват модните тенденции. Точно заради това продължават да са любими не само на мъжете, но и на жените. Разнообразните им форми и цветове ги правят добро допълнение към всеки стил.

Една от най-популярните фирми за производството на ръчни часовници е скандинавската "Skagen". Тя е на пазара вече повече от 27 години и за това време е успяла да докаже, че продуктите, които предлага са с най-високо качество и стил. Компанията е заимствала името си от малко и живописно рибарско селце, което се намира в северната част на Ютланд, Дания. Градчето е известно не само с невероятната си чистота и красота, а и с това, че граничи със Северно и Балтийско море.  „Skagen” олицетворява философията на марката за северната красота, като се отдава особено внимание на изчистената форма.

часовници skagen

Фирмата е основана от Хенрик и Шарлот Йорст през далечната 1989 година. С начинанието си, те искали да покажат на обществото, че един часовник може да бъде не само красив и висококачествен, но и на разумна цена. Вдъхновени от неповторимата датска природа, собствениците започнали да работят с местни дизайнери за създаването на първата колекция на "Skagen". Те искали заедно да проектират елегантни аксесоари, които да се отличават с изчистените си линии и изтънчен стил.

Тяхната главна концепция, която е актуална и днес,  била създаването на перфектния баланс между семплите линии, модерния дизайн и съвременните иновации. С производството на функционални и качествени продукти, Skagen се опитват да предложат алтернатива на забързаното ежедневие и да ни подтикнат да се радваме на малките неща в живота. Днес продуктите на марката се предлагат в над 80 страни по света и имат над 3000 специализирани бутикови магазини. 

часовник skagen

Това, което отличава "Skagen" от останалите фирми за производство на часовници е, че всяка една тяхна стъпка е сериозно обмислена и съобразена с природата. Те се стремят да обръщат специално внимание не само на материалите, които се използват в производството, но и на енергията, която се изразходва за изработката им. Фирмата инвестира в разработването на нови идеи, с които да успеят да намалят вредните емисии в производството и да опазят околната среда. 

Часовниците Skagen са подходящ аксесоар за всеки тип официално или ежедневно облекло. Те са не само израз на елегантност и стил, но и са функционални. Съчетават в себе си идеята за минимализъм и най-новите модни тенденции. Скандинавската марка е насочила своето внимание не само към дамите, но и към господата. Продуктите им са не само елегентни и практични, но и идеалното допълнение към идентичността на своя собственик.  

Колекции

skagen часовници


Дамската колекция на "Skagen" e насочена към жените от новото поколение. Часовниците от серията са изчистени и функционални и биха се вписали идеално в ежедневието на всяка една дама. Те са подходящи както за работното място, така и за спокойните моменти от живота, споделени с приятели. Линията им е семпла, но в същото време приляга перфектно към китката на притежателката си, допълвайки по неповторим начин нейната индивидуалност. 

Чрез тях дизайнерите на марката са се опитали да направят живота на собствениците им по-лесен, насочвайки вниманието им към нещата, които са наистаина важни. Моделите им са вдъхновени не само от философията за изчистеност и функционалност, но и от малкото живописно селце Скаген, Дания. Там, където Северно и Балтийско море се сливат, за да създадат удивително красив океански пейзаж. Много от дизайните и материалите, които са използвани за производството на часовниците напомнят именно за тази спираща дъха картина. Синият цвят на някой от часовниците и инкрустираните кристали са явно доказателство, че красотата е навсякъде, дори в минимализма. В резултат на това "Skagen" са съвременен аксесоар, на който можете да разчитате във всеки един момент от живота си.  

Часовниците са изработени от различни материали като елегантна стоманена мрежа, луксозни кожени ленти, сменяеми каишки. Всеки един от тях има различна функционалност. С разнообразните си форми и размери, часовниците Skagen ще внесат блясъка, от който се нуждаете. Ще насочат вниманието не само към Вас, но и към перфектният завършек на стила на всяка жена – часовникът.

Мъжка колекция

skagen часовник

Всеки сезон Skagen създават нова колекция и за мъжете. Тя се появява след дълго проучване на нагласите и тенденциите на пазара. Събират се огромен брой статистически данни за вкусовете и желанията на потребителите, за които е предназначена серията. Фирмата се стреми да не изневерява на основните си традиции, но и да добавя нови и иновативни елементи, които да обновят основната визия на мъжките часовници. Марката прави всичко възможно всяка следваща серия да бъде по-добра от предишната, а не само да се различава по стил на моделите и използваните материали. Но все пак дизайнерите остават верни на основната концепция на компанията - простота, минимализъм и функционалност.

Артикулите в мъжката колекция са изработени от най- висококачествени японски кварцови механизми, твърди корпуси от неръждаема стомана, титаний, устойчиви на надраскване минерални кристали, водоустойчив каучук и кожени каишки. В много от дизайните им има светещи части, дата, хронограф и мултифункционални ленти, които по успешен начин се съчетават с основната философия на фирмата.

Избирайки часовниците "Skagen", Вие ще получите най-новите и качествени продукти, които ще Ви помогнат да достигнете до съвършенството. Те ще разчупят стереотипа на Вашия живот и ще внесат малката неуловима частица, която пасва перфектно на Вашата същност. Стил и красота, страст и загадъчност – какво повече би желал един мъж. "Skagen" не само ще Ви помогнат да се придържате към най-важните неща в живота, но ще го изпълнят и със чувства.  "Skagen" или не – Вие решавате. Това което знаем от опит е, че "Skagen"  ще Ви покаже един нов свят. Свят на нови възможности, но не за сметка на традициите.  

"Skagen" – стил и традиция.


  Интересни факти

Related Products

часовник Skagen SKW6006

часовник Skagen SKW6006

Спортно-елегантен мъжки часовник изработен изцяло от титан. Механизъм: квар..

370.00 лв. Ex Tax: 370.00 лв.