Блог - Интересни факти за часовниците

Мис Варна 2020

Мис Варна 2020

Отново сме част от събитието Мис Варна и тази година. Въпреки всичките недостатъци на 2020 година, Vip Fashion Group успяха да ни зарадват като организатори на събитието. Тази година сме добавили и допълнително подаръци под формата на промокод: MISSVN10, за да получите 10% отстъпка в сайта ни. 

Разхлада през лятото с Ice Watch

Разхлада през лятото с Ice Watch

Модерни, цветни, зашеметяващи. Ако искате да бъдете неотразими по всяко време, часовниците на Ice Watch са точно това, което търсите. Макар и с не толкова богата история, бранда още от създаването си през 2007 година успява да се наложи на пазара.

Поглед към бъдещето с часовниците Luminox

Поглед към бъдещето с часовниците Luminox

Поглед към бъдещето. По този начин много от нашите клиенти определят часовниците Luminox. Неоспорим лидер на пазара, швейцарската марка продължава да привлича вниманието към себе си с последните си колекции.

Вдъхновени от Арктика - Bering

Вдъхновени от Арктика - Bering

Вдъхновени от красотата на  Арктика, часовниците Bering са отражение на съвършените форми на леда. Всеки модел залага на изчистените линии и ясните форми. Минималистичният датски дизайн се съчетава с оптималната здравина на материала, създавайки елегантност и красота.

Кой е най-добрия подарък за Свети Валентин?

Кой е най-добрия подарък за Свети Валентин?

Празниците едва приключиха и макар че има достатъчно време до Свети Валентин, ние Ви съветваме да започнете от сега да обмисляте подаръка за любимия си човек. Вярно, традиционно е на този ден да се разменят цветя, бонбони и вино.

Изживейте незабравими празници с Reaction

Изживейте незабравими празници с Reaction

Всички свързваме месец Декември с Коледа и онова приказно настроение, което ни обхваща от първия ден. Украсата по улицата, хилядите светлини, оживените улици и привлекателните витрини на магазините, само допринасят за празничния дух.

Победителките в Мис Варна 2017

Победителките в Мис Варна 2017

Грандиозен спектакъл се проведе във Варна по повод 20 издание на престижния конкурс Мис Варна. Звездното жури, сред което и миналогодишната носителка на титлата – Габриела Кирова, имаше нелеката задача да оцени красавиците.

Мис Варна 2017

Мис Варна 2017

И тази година екипът на Reaction е партньор на събититето МИС ВАРНА, който е един от най-престижните конкурси за красота в България. По традиция участничките ще преминат през сериозно обучение и подготовка.

Super Model of Bulgaria 2017

Super Model of Bulgaria 2017

В разгара на лятото, магазин за часовници Реакшън взе специално участие в конкурса Super Model of Bulgaria 2017. Той се проведе на 1 юли в Слънчев бряг, където след множество кастинги в цялата страна, до стилното състезание бяха допуснати 10 модела.

Фестивал на модата и красотата 2017

Фестивал на модата и красотата 2017

Магазин за часовници Reaction взе специално участие във Фестивал на модата и красотата 2017. Събитието се проведе на 15 и 16 юни във Варна, като ние бяхме специален спонсор на престижния форум.

Fun City 2016

Fun City 2016

Магазин за часовници Reaction взе участие в най-голямото младежко събитие на Черноморския регион – фестивалът FunCity. Той бе част от SCF Black Sea Tall Ships Regatta и обхвана периода от 29 септември до 2 октомври 2016.

Три причини да бъдете стилни с часовници Junghans

Три причини да бъдете стилни с часовници Junghans

Обичатели ли да се наслаждавате на живота? Да вземете най-доброто от него и все пак да имате време, за да споделяте незабравимите му моменти с любимите си хора? А искате ли да притежавате безупречен стил и класа?

Anne Klein - преди и сега

Anne Klein - преди и сега

За жените, часовникът винаги е бил нещо повече от обикновен аксесоар, от който могат да разберат колко е часа. Още с навлизането му на пазара, те са били пленени от изящните му форми и специфичния акцент, които внася в гардероба им.

Skagen - да намериш красота в минимализма

Skagen - да намериш красота в минимализма

Измерването на времето е тема, която винаги е вълнувала хората през вековете. Часовникът е едно от най-старите изобретения и през годините е претърпял множество подобрения. Целта е била да се направи перфектният аксесоар, който освен да изглежда добре да бъде практичен и функционален.

Стилни и елегантни с Cluse

Стилни и елегантни с Cluse

Часовникът е едно от най-старите изобретения на човека. Появата му датира от преди повече от 5000 години. В древността египетските жреци познавали часа по появата на определена звезда в съответната десетдневка на месеца. С течение на времето и появата на водните и слънчевите часовници (около 1500 година преди новата ера) става възможно да се определя времето с по-голяма точност.

Интересни факти за часовниците

Интересни факти за часовниците

Luminox е Швейцарска фирма създадена през 1989 година. Създателите й, мотивирани от идеята да направят часовник, който да бъде видим при всякакви условия на осветеност, създават технологията с капсулован газ тритий по циферблата, на който не му е нужен заряд и свети до 25 години.

Коледно пазаруване на часовници

Коледно пазаруване на часовници

С приближаването на коледните и новогодишни празници, отново ни отнася характерната за това време на годината предпразнична еуфория и треска. Освен, че започваме да търсим нови и различни начини за украсата на нашия дом, или на празничната трапеза, насочваме вниманието си и към избора на подаръци за семейството, близките и приятелите. За жените това е един малък празник, но за голяма част от мъжете е просто задължение, на моменти леко досадно.

Какво трябва да знаем при избора на часовници

Какво трябва да знаем при избора на часовници

МЕХАНИКАТА НА ЧАСОВНИКА - сърцето на всеки часовник. Има три основни вида механика на часовниците : механични, електро-механични(кварцови) и електронни. Разликата между механичните и кварцовите е източника на енергия за работа на механизма. Не по-малко важен е материалът, от който е направен часовника.

КАК ДА ЗАПАЗИМ ЧАСОВНИКА СИ ПО ДЪЛГО?

КАК ДА ЗАПАЗИМ ЧАСОВНИКА СИ ПО ДЪЛГО?

Добре е да почиствате верижката с мека четка (стара четка за зъби) мие се със студена вода и течен сапун, след това се изплаква отново с вода.Потта на човека е с висока киселинност и съдържа сол, с течение на времето може да окисли метала и повреди верижката. Да не забравяме и за натрупването на мъртва кожа, и прах от въздуха около нас.

Как да си изберем часовник? От магазин Реакшън

Как да си изберем часовник? От магазин Реакшън

Отговорът е комплексен и е неизбежна комбинация от всички тези фактори.Първо, нека си отговорим на въпроса за какво ни е часовникът. За измерване на времето, естествено. Това е неговата основна функция. Днес обаче срещаме хора, които притежават по два и дори повече часовници. Задавали ли сме си въпроса защо? Отговорът също не е еднозначен.